Studenți teologi arădeni participanți la Simpozionul național studențesc de la mănăstirea gorjeană Lainici

Mănăstirea Lainici a găzduit, în zilele de 16 şi 17 mai, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, cea de-a 14-a ediţie a Simpozionului Naţional Studenţesc (SNSL).

Organizat de Facultatea de Teologie din Craiova, evenimentul a reunit peste 30 de studenţi de la cele mai importante facultăţi de teologie din ţară. Fiecare participant a prezentat un referat pe tema Anului omagial și a Anului comemorativ 2022, încadrat în cele două sesiuni de lucru ale simpozionului: „Rugăciunea în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi „Teologia sfinţilor isihaşti Grigorie Palama, Simeon Noul Teolog şi Paisie de la Neamţ”.

Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad a fost reprezentată de studenții Câmpean Ioan-Casian, care a susținut referatul ,,Elemente esențiale ale misticii Sfântului Simeon Noul Teolog” și Stoichescu Petru-Cristian, care a prezentat referatul ,,Sfântul Grigorie Palama – apologet al isihasmului. Considerații de ordin teologic”, amândoi coordonați de Părintele Protos. lect. univ. dr. Nicolae Tang.

Protos. Iustin Popovici

Sursa: https://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/stiri/simpozion-national-studentesc-de-la-manastirea-gorjeana-lainici-171560.html