Ce vor învăța elevii și studenții de la Adriana Ene și alți invitați ai Școlii de vară „Viitorul este pro-viață”

Tinerii care se înscriu la Școala de vară „Viitorul este pro-viață” vor învăța respectul pentru viață, cum să recunoască o criză de sarcină și să ofere sprijin, dar și cum să promoveze viața în comunitățile lor. Programul include atelier de Storytelling cu Adriana Ene, discuție cu un cleric și o întâlnire online cu Calum Miller, medic britanic pro-viață.

Tinerii vor mai învăța să dezbată și să-și creeze propriile videoclipuri pro-viață. Din program nu vor lipsi o proiecție de film, activitățile recreative și drumețiile.

Ca noutate, începând din acest an, nu mai există doar o Școală de vară „Viitorul este pro-viață”, ci două: cea dedicată liceenilor și cea dedicată studenților. Participanții sunt admiși pe baza unui dosar care conține CV și recomandare și a unui interviu online.

Școala de vară „Viitorul este pro-viață”. Liceeni se desfășoară între 2 și 5 august, iar Școala de vară „Viitorul este pro-viață”. Studenți se desfășoară între 8 și 12 august. Locația ambelor tabere va fi Mănăstirea Caraiman din Bușteni, județul Prahova.

Pot participa liceeni și studenți cu vârste cuprinse între 16 și 28 de ani din țară și din diaspora.

Programul detaliat al fiecăreia dintre Școlile de vară „Viitorul este pro-viață” din acest an se găsește pe site-ul România pentru viață.

De ce să participi

  • Vei cunoaște tineri cu aceleași valori, alături de care poți dezvolta activități pro-viață.
  • Vei dobândi cunoștințe despre problematica pro-viață și despre problematica crizei de sarcină.
  • Vei învăța cum să dezbați și cum să le împărtășești și altora viziunea pro-viață.
  • Vei învăța cum să organizezi activități pro-viață în comunitatea ta.
  • Vei primi ajutor personalizat și materiale informative pentru a desfășura activități pro-viață după încheierea școlii de vară.

Cum să te înscrii

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă:

  • Curriculum Vitae;
  • recomandare de la un profesor, un cleric sau un mentor cu statut adecvat calității de a face respectiva recomandare;
  • acordul scris al părinților, pentru elevii care nu au împlinit 18 ani.

Data limită și adresa de înscriere

Email: vpv@romaniapentruviata.ro
Până în data de 25 iunie 2022

„După ce ai trimis dosarul de înscriere, te vom invita la un interviu online pe Zoom. Nu ai de ce să te temi! Vrem să te cunoaștem, să aflăm ce te motivează să participi la școala de vară și să îți oferim informații utile”, transmit organizatorii.

Vestea acceptării la școala de vară va fi anunțată până la data de 30 iunie 2022.

Taxă de înscriere:

Liceeni – 726 lei
Studenți – 926 lei

Incluse: Cazarea, masa și logistica.

Mărturiile participanților la ediția anterioară

Daniela Solomon: „O să fiu mai mult mai atentă la lumea din jurul meu. Acum știu cum să reacționez când întâlnesc o femeie în criză de sarcină. Acum am curajul să mă implic.”

Evelina Nistor: „În urma activităților ai ocazia să te cunoști pe tine însuți mult mai profund, să vezi real unde mai ai de lucrat cu tine și înțelegi cât de importantă si folositoare este munca în echipă”.

Iulian Tomeac: „Ceea ce facem acum, facem în nădejdea unui viitor mai bun, adică unui viitor pro-viață, la care fiecare om e chemat să construiască, sub diferite forme. Noi am început aici.”


Școala de vară „Viitorul este pro-viață”, aflată la a patra ediție, a fost inițiată în 2019 de asociațiile Studenți pentru viață și România pentru viață. În prezent, este organizată de Asociația România pentru viață, organizație care are ca misiunea educarea și formarea pro-viață și este prezidată de Alexandra Nadane.

Vezi și:

Foto credit: Romaniapentruviata.ro

https://basilica.ro/ce-vor-invata-elevii-si-studentii-de-la-adriana-ene-si-alti-invitati-ai-scolii-de-vara-viitorul-este-pro-viata/