Duminica a VII-a după Sfintele Paști ne găsește de acestă dată în biserica din filia Slatina de Mureș a parohiei Baia, unde cercul misionar Bârzava s-a întrunit pentru a-I sluji lui Dumnezeu și oamenilor Taina Sfântului Maslu.
Din sobor au făcut parte: Pr. paroh Bachiș Ioan, Pr. coord. Iordăchescu Cosmin de la parohia Nicolae Bălcescu, Pr. Matei Florin de la parohia Bata, Pr. Săvușcă Valentin de la parohia Miniș, Pr. Cora Gheorghe de la parohia Milova, Pr. Raul Moț de la parohia Lipova, Pr. Florea Florin de la parohia Groșii Noi, Pr. David Lucian din Hunedoara, Pr. Lulaș Dan de la parohia Căpruța și Pr. Adin Păiușan de la parohia Monoroștia.
Pentru că prima jumătate a anului este proclamat de către Patriarhia Română ca fiind „ Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului ” se cuvine ca la fiecare întrunire a cercului misionar să aducem în dezbatere câte o temă dedicată acestuia.
Astfel la finalul Sfintei Taine părintele Dan Ioan Lulaș de la parohia Căpruța a ținut cuvântul de învățătură cu tema „ Rugăciunea în familie: importanța rugăciunii comune a familiei pentru pacea și unitatea acesteia ”. Părintele a subliniat importanța rugăciunii fiecărei persoane din familie, precum și rugăciunea în comun a întregii familii fiind singurele care vădesc faptul că Hristos sălășluește împreună cu acea familie, cum spunea o vorbă bătrânească „ familia care se roagă împreună, rămâne împreună”. Familia creștină este chemată să-și împlinească vocația „Biserica de acasă” prin vestirea și slujirea Evangheliei vieții. Părintele a mai afirmat și faptul că rugăciunea comună a familiei în special a soților unul pentru celălalt ajută la mântuire și întărește dragostea lor constituind astfel un fundament trainic și sigur.
Pr. Lulaș Dan
Parohia Căpruța