CERC PASTORAL MISIONAR ÎN PAROHIA ȘICULA, PROTOPOPIATUL INEU

În Duminica I după Rusalii, a Tuturor Sfinților, în Biserica cu Hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” a Parohiei Șicula din Protopopiatul Ineu, la invitația Părintelui Paroh Mircea Oală, credincioșii au avut bucuria să găzduiască întrunirea Cercului Pastoral Misionar Ineu, coordonați de către Părintele Călin Negruț din Parohia Gurba şi secretar al Protopopiatului Ineu.

 Seara duhovnicească a debutat cu Taina Sfântului Maslu, săvârşit de un sobor de 9 preoți. Din sobor au mai făcut parte Părintele Paroh Mircea Oală, Pr. Constantin Ilica – Parohia Apateu, Pr. Ștefăniță Muț – Parohia Seleuș, Pr. Marius Braiț – Parohia Cermei, Pr. Ciprian Sălăvăstru – Parohia Moțiori, Pr. Răzvan Trip – Parohia Ineu Traian, Pr. Dănuț Leahu – Parohia Mocrea și Pr. Sebastian Buntean – Parohia Șomoșcheș.

Părintele Călin Negruț, în bogatul său cuvânt de învățătură, a evidențiat importanța Tainei Sfântului Maslu în viața creștinilor, săvârșită în această perioadă înaintea Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel. De asemenea, Părintele a făcut referire la Duminica Tuturor Sfinților, arătând rolul acestora în viața credincioșilor.

Părintele Paroh Mircea Oală, în conformitate cu „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” în Patriarhia Română, a prezentat referatul cu titlul „Denaturarea rugăciunii prin influența religiilor orientale și a practicilor pseudo-religioase”.

Părintele paroh a adus mulțumiri speciale unei familii din localitate care au adus în mijlocul credincioșilor o icoană a Maicii Domnului, Dulcea Sărutare, icoană pictată pe lemn în Județul Neamț și care a stat un timp și în Sfântul Munte Athos. Părintele a mulțumit preoților slujitori care au participat la acest cerc pastoral misionar, oficialităților locale, în frunte cu Domnul Primar Adrian – Mircea Danciu, cântăreților, precum și tuturor credincioșilor participanți la aceast eveniment duhovnicesc din viața Parohiei.

Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru

Parohia Moțiori