Seară de teatru și filantropie la Centrul de tineret din Firiteaz

Pentru câteva zeci de copii veniți de peste tot, ziua de sâmbătă, 18 Iunie 2022, va rămâne una cu totul memorabilă. Aceasta a debutat în biserica din localitatea Firiteaz, la slujba Vecerniei, urmată de rugăciuni speciale pentru sănătatea și înțelepciunea copiilor și a tinerilor.

După terminarea slujbei, în curtea Centrului de Tineret „Bucurie în Ortodoxie”, într-o atmosferă de vis, actori din cadrul Teatrului de Stat „Ioan Slavici” din Arad, au pus în scenă piesa de teatru „Aventurile lui Păcală” spre bucuria copiilor, emoția părinților și nostalgia bunicilor.

Mai apoi, în bucuria jocurilor copilăriei, a comuniunii și a prieteniei, gustând cu toții din produsele tradiționale pregătite de gazde, s-a deschis strângerea de fonduri pentru micuța Irene Ecaterina, fiica părintelui arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul catedralei patriarhale din București, adunându-se o sumă frumoasă. Această colectă va continua și în duminicile care vor urma.

La final, gazda evenimentului, părintele Vlad – Sergiu Sandu, a adresat câteva cuvinte celor prezenți, amintindu-le acestora despre cât de important este, în viață, să știi să te bucuri și să trăieși frumos, înțelegând că teatrul este o cale bună pentru a împlini aceasta. A mulțumit apoi tuturor celor implicați, actorilor, domnului viceprimar Cristian Goronea, prezent la eveniment și tuturor tinerilor și copiilor.

Evenimentul acesta a fost organizat de Parohia Firiteaz, în parteneriat cu Primăria Comunei Șagu.

Rafael Dumitru – student teolog