Slujire arhierească la hramul Parohiei Arad-Bujac

În ziua de 24 iunie (sărbătoare cu dată fixă), Biserica noastră Dreptmăritoare prăznuiește nașterea Sfântului Proroc și Înaintemergător al Domnului, Ioan Botezătorul. 

Sfântul Ioan Botezătorul este veriga de unitate dintre Vechiul și Noul Testament, cel care a „gătit calea Domnului” și „glasul celui ce strigă în pustie”, fiind un model de trăire ascetică și sfințenie.  Misiunea sa a fost de a pregăti poporul pentru venirea lui Mesia, de a învăța, prin harul dat de către Dumnezeu, botezul pocăinței, spre iertarea păcatelor.

O biserică foarte importantă pentru Arhiepiscopia Aradului și care poartă hramul nașterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul este Arad-Bujac. O mare binecuvântare a fost sosirea în mijlocul clerului și credincioșilor acestei parohii a Întâistătătorului Eparhiei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei. După ce, cu o zi înainte, la ceas de seară s-a săvârșit slujba Privegherii de către Preasfințitul Părinte Episcop-Vicar Emilian Crișanul, în ziua prăznuirii, Chiriarhul a săvârșit Sfânta și dumnezeiasca liturghie, alături de preoții slujitori ai Parohiei (Pr. Paroh Mircea Proteasa și Pr. dr. Vasile-Ioan Pop), dar și de alți clerici (Pr. Marinel Năsui, Pr. Silviu Pele, Pr. Andrei Dârbaș, Arhid. Claudiu Condurache).

Cuvântul de învățătură al Chiriarhului a fost despre „Calea sfințeniei” prin analogie cu Evanghelia de la Luca (Luca 1, 1-25; 57-68, 76, 80) și rolul pe care Sfântul Ioan Botezătorul l-a avut în lucrarea de propovăduire a adevărului scripturistic și mesianic, a botezului pocăinței și a legăturii puternice pe care a avut-o cu Mântuitorul, ca Înaintemergător al Său.

La momentul rânduit, teologul Ovidiu-Puiu Bobeica a fost hirotonit diacon, urmând a fi rânduit ca preot în Parohia Ciuntești, Protopopiatul Ineu.

Chiriarhul a felicitat pe noul hirotonit și l-a îndemnat să păstreze vie flacăra credinței și a spiritualității în parohia ce-i va fi încredințată spre păstorire.

La finalul Sfintei liturghii, părintele paroh Mircea Proteasa i-a mulțumit Părintelui Arhiepiscop pentru vizita pastorală în parohie și slujirea de hramul bisericii.

Arhid. Claudiu Condurache