CONCERTUL DE PRICESNE „LA TINE VIN MĂICUȚĂ” ÎN PAROHIA PRUNIȘOR – EDIȚIA A II-A

În după masa zilei de 7 august 2022, în parohia Prunișor, Protopopiatul Sebis, a avut loc concertul de pricesne intitulat „La tine vin Măicuță”, aflat anul acesta la a II-a ediție.

Concertul care se dorește să devină o tradiție în parohia Prunișor, a fost închinat cinstirii Maicii Domnului, deoarece ne aflăm în perioada postului Adormirii Maicii Domnului. Cel care se află în spatele organizării și înființării acestui concert, este părintele Drd. Florin Ioan Avram, preot paroh la parohia Prunișor.

Concertul a fost prezentat de PC Pr. Dr. Florin Ioan Gașpar, care a evidențiat pentru început importanța perioadei în care ne aflăm, o perioadă de pregătire sufletească pentru marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului. Acesta a realizat o scurtă introducere înainte ca fiecare formație și interpret să aducă cinstirea muzicală închinată Maicii Domnului. Astfel credincioșii din parohia Prunișor, i-au avut ca oaspeți pe Alina și Roxana Moisă, Roberta Tomșa și Andrei Gurău ca interpreți soliști. Alături de aceștia, mai multe formații corale bisericești au interpretat un buchet de pricesne închinate Maicii Domnului: Corul de bărbați din parohia Cărand conduși de Pr. Dr. Florin Ioan Gașpar, Grupul catehetic „Sf. Stelian” din parohia Prunișor, condus de Pr. Drd. Florin Ioan Avram, Corul Bisericii Ortodoxe din Almaș, condus de dl dirijor Voicu Sandru și însoțit de Pr. Florin Marian Oarcea, Corul „Sf. Stelian” din parohia Prunișor, înființat de Pr. Drd. Florin Ioan Avram și condus de dl prof. Denis Roșu-Drăgan, Corul „Buna Vestire” din parohia Buteni, condus de dl dirijor Ioan Georghieș și însoțit de Pr. Valentin Herbei și Corul Bisericii Ortodoxe din Ineu, condus de dna Cociuba Lăcrimioara .

Părintele Paroh Florin Ioan Avram, a adus mulțumiri tuturor celor implicați în buna organizare a acestui eveniment, soliștilor și formațiilor corale care au interpretat atât de frumos binecunoscutele pricesne închinate Maicii Domnului și tuturor celor prezenți, atât din comunitate, cât și veniți din alte parohii.

Concertul s-a încheiat cu binecunoscuta rugăciune „Cuvine-se cu adevărat”, care a fost cântată de toți cei prezenți.

Pr. Dr. Florin Ioan Gașpar