Instalarea noului preot în Parohia Țărmure

Ziua de 31 iulie 2022, Duminica a VII după Rusalii, la ora Vecerniei a fost moment de emoție și de mare sărbătoare pentru credincioșii din Parohia Țărmure și din Filia Ionești, așteptând mai bine de un an, un nou Preot Paroh.

Bucuria lor a venit chiar din Țara Hălmagiului prin urmarea tuturor pașilor pentru a fi Coordonator de suflete, a Preotului Gheorghe-Liviu Pasc din Brusturi care a îmbrățișat această lucrare cu multă emoție pentru a ajuta frații din Parohia Țărmure.

Astfel slujba vecerniei pentru Scoaterea Sfintei Cruci și a Sfinților 7 frați Mucenici Macabei a fost săvârșită cu multă emoție în așteptarea instalării noului Preot Paroh. La strană au cântat cântăreții parohiei alături de cântăreții invitați, conduși de teologul Ovidiu Rus și de PC Pr. Andrei Zadic de la Parohia Brusturi. După această sfântă slujbă a avut loc festivitate cuvenită de instalare.

Pentru început, Prea Onoratul Părinte Protopop Beni Ioja, Protopopul Protopopiatului Sebiș și delegat eparhial, din încredințarea Înalpreasfințitului Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, a mulțumit PC Pr. Roman Cosmin pentru frumoasa înțelegere cu Protopopiatul, cu autoritățile și cu toți credincioșii de aici, în continuarea lucrării misionare în același Protopopiat, precum și a prezentat actul de instalare și a înmânat Sfânta Cruce, Sfânta Evanghelie și cheile bisericii, noului Paroh, PC Pr. Pasc Gheorghe-Liviu, în prezența cu emoție a multor credincioși din Parohia Țărmure și din Filia Ionești. La acest emoționant eveniment au fost prezenți și credincioși din Parohia Brusturi, din alte parohii, precum și autorități din Comuna Hălmagiu care i-au arătat susținerea în întreaga lucrare. La această festivitate, printre Preoții Prezenți alături de Prea Onoratul Părinte Protopop Beni Ioja, au fost: noul Preot Paroh PC Pr. Pasc Gheorghe-Liviu, fostul Preot Paroh PC Pr. Roman Cosmin, preotul suplinitor cât a fost vacant, PC Pr. Crișan-Pantea Adam, PC Pr. Sbîrcea Daniel de la Parohia Agrișul Mic, ca fiul al Satului Ionești,  PC Pr. Bulea Mihai de la Parohia Bănești, PC Pr. Gornic Marcel de la Parohia Ociu și PC Pr. Zadic Andrei de la Parohia Brusturi.

În finalul festivității, PC Pr. Gheorghe-Liviu, a mulțumit Înalpreasfințitului Arhiepiscop Timotei, care l-a și hirotonit; Părintelui Protopop care l-a cunoscut de la o vârstă fragedă, de când acesta a slujit la Brusturi; Doamnei Preotese care l-a susținut în toate studiile și pregătirile pentru realizarea tuturor acestor evenimente; arătându-și totodată și deschiderea pentru buna colaborare și susținere pentru toate acțiunile care vor fi pentru propășirea acestei parohii pe care o va păstori cu ajutorul lui Dumnezeu și a Maicii Domnului.

Pr. Andrei Zadic