IPS Părinte Timotei a participat la Conferința Științifică Națională ,,Orașul Arad în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”

Marți, 23 august 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a participat la Conferința Științifică Națională ,,Orașul Arad în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, desfășurată sub egida Zilelor Aradului 2022.

În deschiderea lucrărilor, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre învățătura Bisericii privitoare la război și pace precum și despre militarea ei pentru înțelegerea în lume potrivit mesajului îngeresc: ,,Mărire întru cei de sus și pe pământ pace, între oameni bunăvoire”, dând pilda Episcopului Andrei Magieru de îngrijire în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a celor ce aveau de suferit rigorile acestuia.

Conferința a fost organizată de către Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, în colaborare cu Universitatea ,,Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș” Arad, Asociația ,,Ștefan Cicio Pop”, Biblioteca Județeană ,,A.D. Xenopol” Arad și Complexul Muzeal Arad. Conferința își propune să evidențieze diverse aspecte ale cercetărilor de specialitate cu referire la elementele de istorie locală, regională, națională și universală, prin studii ce evidențiază situația politică, economică, socială, socială din orașul de peste Mureș între anii 1939-1945.

Lucrările conferinței s-au desfășurat în Sala ,,Regele Ferdinand”, Primăria Municipiului Arad. În cadrul programului au avut loc și lansări de carte, vernisajul expoziției de fotografii-document, precum și comunicări științifice de specialitate.

Protos. Iustin Popovici

Arhiepiscopul Aradului a vorbit la conferința „Orașul Arad în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”