Părintele Constantin Necula a conferențiat la Arad

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, vineri, 26 August 2022, părintele profesor Constantin Necula, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și cunoscut al publicului din țară și străinătate, a susținut conferința cu titlul „Fericit omul. Bucuria credinței mărturisite”.

Acesta a răspuns invitației adresate de Consiliul Județean, Centrul Cultural Județean și Arhiepiscopia Aradului, care a organizat acest eveniment în cadrul proiectului „Întâlniri cu personalități”.

Conferința a fost precedată de un moment național-folcloric, oferit de Grupul „Sfântul Ioan Damaschin”, dirijat de pr. Gabriel Streulea și orchestra „Rapsodia”, condusă de profesorul Vasile Rus.

Sala polivalentă din Arad s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei peste 2000 de oameni care au venit să se bucure de o seară de suflet, în care credința, tradiția și portul popular s-au așezat pe scenă, împletind un frumos buchet oferit celor prezenți.

Acest eveniment a fost moderat de pr. Vlad – Sergiu Sandu din parohia Firiteaz, Protopopiatul Arad.

Protos. Iustin Popovici