Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române a împlinit 15 ani

Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române a împlinit joi 15 ani de la fondare. În ziua cinstirii Sfântului Dimitrie cel Nou, această aniversare îi găsește mereu pe jurnaliștii Bisericii la lucru, în plin eveniment. Fie pe Dealul Patriarhiei, fie în spatele ecranelor de unde transmit cele mai recente informații din viața Bisericii.

Centrul de Presă Basilica reprezintă forma concretă de activitate a Sectorului Comunicaţii şi Relaţii Publice al Patriarhiei Române. Este format din: Radio Trinitas, Trinitas TV, publicațiile Lumina, Agenția de știri Basilica, Biroul de presă şi relaţii publice.

Părintele Patriarh Daniel a gândit conlucrarea dintre cele cinci instituții „asemenea unei mâini cu cinci degete prin care Biserica lucrează pentru o corectă informare a credincioșilor cu privire la viața şi activitatea ei astăzi”.

„Centrul de Presă BASILICA, născut în Biserică şi purtând numele Bisericii, se adresează cu prioritate celor care simt în Biserică iubirea și ajutorul Preasfintei Treimi”, a subliniat Patriarhul Daniel în mesajul adresat la aniversarea Centrului de Presă.

Centrul de Presă Basilica funcţionează din 27 octombrie 2007 ca subunitate fără persona­litate juridică, non-profit, a Administraţiei Patriarhale.

Agenția de știri Basilica a apărut doar ca departament în 2007, iar activitatea propriu-zisă materializată pe site-ul basilica.ro a debutat în 16 iunie 2008.

https://basilica.ro/centrul-de-presa-basilica-al-patriarhiei-romane-a-implinit-15-ani/