Lecție de prim ajutor pentru copiii din Parohia Firiteaz

Sâmbătă, 22 Octombrie 2022, în incinta Centrului de Tineret „Bucurie în Ortodoxie” din Parohia Firiteaz, Protopopiatul Arad, s-a organizat o lecție de prim ajutor pentru copiii care frecventează săptămânal la activitățile propuse de preotul paroh Vlad – Sergiu Sandu.

Ziua a început prin repetițiile obișnuite la pian și la cor, după care, domnul asistent medical Alexandru-Bogdan Drăgan, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Arad, absolvent și al Facultății de Teologie Ortodoxă, le-a prezentat celor mici câteva procedee de acordare a primului ajutor, în situații limită. I-a învățat pe aceștia cum să se comporte în preajma unui semen accidentat, ori cu posibilitate de înec, sau cu anumite luxații, ori contuzii. De asemenea, le-a povestit participanților despre importanța igienei orale, arătându-le cum se face un periaj corect al dinților, oferindu-le acestora paste și periuțe.

La final, domnul asistent, având și pregătire teologică, le-a prezentat câteva aspecte legate de frumusețea misiunii de asistent medical, care implică mult ajutor din partea lui Dumnezeu, întrucât în contextul acesteia se întâlnesc mulți oameni aflați în suferință. A arătat, de asemenea, că în cele mai multe situații, rugăciunea este cea mai bună resursă a fiecăruia dintre noi.

Cei 30 de participanți s-au arătat a fi extrem de interesați de tema discutată, au adresat întrebări și s-au implicat în procedeele prezentate, mulțumind, la final, pentru încă o zi frumoasă petrecută în acest frumos spațiu al parohiei noastre.

Rafael Dumitru

Student teolog