Misiune filantropică la Centrul de Vârstnici din Arad

Cu prilejul Zilei Internaționale a Vârstnicilor, au avut loc mai multe evenimente dedicate celor mai în vârstă dintre noi, mai ales în Biserică. În acest context, Joi 6 octombrie 2022, seniorii din Centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice din cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Arad, s-au bucurat de implementarea programului filantropic „Ceai – bun de suflet”, prin purtarea de grijă a Asociației Ortodoxe „Sf. Mare Mc. Gheorghe” Aradul Nou.

O parte din fetele din cadrul grupei de cateheză ai Parohiei Aradul Nou au oferit fiecărui vârstnic instituționalizat câte un ceai „bun de suflet” făcut la biserică de membrii asociației, și câte o prăjitură, aducând multă bucurie și alinare sufletească vârstnicilor de aici.

Încântarea a fost amplificată de pricesnele interpretate atât de frumos de elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Arad, dirijați de dl. Marius Lăscoiu-Martin – profesorul lor de muzică. Aceștia au cântat în total aproape o oră, în toate saloanele vizitate interpretând cel puțin o priceasnă.

Darul tinerelor voluntare și cântul seminariștilor au adus lacrimi de bucurie în ochii multor vârstnici, dând slavă lui Dumnezeu pentru toate.

La plecare, toți vârstnicii au primit câte o iconiță și un cuvânt de binecuvântare de la părintele Gabriel Cosmin  Mariș, cel care i-a îndemnat pe tineri la săvârșirea faptei bune. Directorul centrului D-na dr. Fira Popa – directorul centrului le-a mulțumit tinerilor și organizatorilor pentru dragostea împărtășită vârstnicilor prin vizita făcută și i-a invitat să repete misiunea cât mai des.

Centrul vizitat este instituţie socio-medicală care asigură asistenţa în regim rezidenţial a persoanelor vârstnice şi cu dizabilităţi, recuperare şi readaptare, activităţi de ergoterapie şi petrecere a timpului liber, asistenţă socială şi psihologică.

Asociația Ortodoxă Sf. M. Mc. Gheorghe Aradul Nou