Jandarmii arădeni, binecuvântați de PS Emilian în ziua de prăznuire a Ocrotitorilor Jandarmeriei Române

Zi de sărbătoare, zi de aleasă binecuvântare astăzi, 8 noiembrie, în ziua de prăznuie a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, atât pentru cei care le poartă numele cât și pentru Jandarmeria Română, care îi are ca ocrotitori spirituali.

O frumusețe cu totul aparte a avut această sărbătoare, privită din interiorul Catedralei Arhiepiscopale „Sfânta Treime” din Arad. Pentru că acolo, în frumoasa catedrală arădeană, și-au dat întâlnire în Liturghie jandarmii arădeni, credincioșii, soborul slujitor și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, care, într-o frumoasă comuniune s-au rugat au mulțumit lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra acestei instituții care veghează, după chipul Arhanghelilor Mihail și Gavriil, la respectarea și păstrarea Legii și a Ordinii și ca „și de acum înainte să-i învrednicească a spori în dreapta credință, în dragostea cea către Dumnezeu și cea către aproapele și în toate faptele cele bune și a dobândi binefacerile lui Dumnezeu, împreună cu toți credincioșii Săi”. Și s-au mai rugat zicând: „Mântuiește-i de toată reaua întâmplare, dăruindu-le pace și liniște”.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul i-a binecuvântat pe jandarmii arădeni prezenți la Sfânta Liturghie, felicitându-i pentru toată activitatea săvârșită în cetatea arădeană pănă acum și rugându-L pe Dumnezeu să reverse Harul Său asupra lor.

„În trei cuvinte putem caracteriza sărbătoarea de astăzi: Dumnezeu, îngerii și oamenii. Dumnezeu care a creat lumea nevăzută și văzută, îngerii și oamenii, care sunt chemați să devină și ei cetățeni ai Raiului lui Dumnezeu. Este astăzi o sărbătoare a Bisericii și o sărbătoare a Jandarmeriei, pentru că Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil sunt ocrotitorii Jandarmeriei Române. Și dacă ne gândim la cum sunt denumiți cei doi mari Arhangheli astăzi prăznuiți, Mihail și Gavriil. Gavriil, înger al darului, și Mihail, înger al puterii, putem spune că dumneavoastră, jandarmii, sunteți darul comunității, darul familiei pentru întreaga comunitate românească. Sunteți învestiți cu puterea de a face și de a păstra ordinea în societate. Fă felicităm pentru întreaga lucrare săvârșită până acum, toate activitățile desfășurate spre binele și folosul comunității. Mă bucur că reprezentanți cum se cuvine Jandarmeria din Arad și faceți cinste Jandarmeriei Române prin toate activitățile dumneavoastră. Și mă mai bucur că astăzi am fost împreună la Sfânta Liturghie, rugându-L pe Dumnezeu, pe Maica Domnului, pe toți Sfinții și în mod special pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil să vă dăruiască putere și de acum înainte, să vă învrednicească cu multe daruri pe care să le cultivați atât în profesia pe care v-ați ales-o cât și în familie și comunitate. Să vă păstreze sănătoși, înțelepți și cu capacitate de lucru. La mulți și binecuvântați ani tuturor jandarmilor și tuturor celor care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil!”, a spus Preasfinția Sa.

8 noiembrie 2022, Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Ziua Ocrotitorilor Jandarmeriei Române, binecuvântare arhierească pentru jandarmii arădeni și un timp al binelui în care jandarmul arădean Ionuț Langa a tras un binevenit semnal de alarmă vremurilor prin cântarea unei pricesne-manifest.

„De ce ma urăști tu frate tot mereu,

Tu nu știi c-avem același Dumnezeu?

Eu ți-s frate, tu mi-ești frate

În noi doi un suflet bate, de român.”

Sursa:https://www.glasulcetatii.ro/articol/6584/jandarmii-aradeni-binecuvantati-de-ps-emilian-in-ziua-de-praznuire-a-ocrotitorilor-jandarmeriei-romane-fotovideo