Programul sărbătorii Sf. Ioan Gură de Aur, la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur (prăznuit la 13 noiembrie) se va desfășura la Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime ” din Arad, după următorul program liturgic:

Sâmbătă, 12 noiembrie, începând cu orele 17:00, în Catedrala Arhiepiscopală se va săvârși Slujba Vecerniei cu Litie, urmată de Utrenie și Procesiunea cu racla cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, în jurul catedralei. Slujba de Priveghere va fi săvârșită IPS Părinte TIMOTEI, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Duminică, 13 noiembrie, de la ora 8:30 se va oficia Acatistul Sfântului Ioan Gură de Aur, urmat de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească, săvârșită de IPS Părinte IOAN, Mitropolitul Banatului și IPS Părinte TIMOTEI, Arhiepiscopul Aradului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Credincioșii arădeni, și nu numai, vor avea posibilitatea în aceste zile să se închine la Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan Gură de Aur, ce vor fi așezate în mijlocul catedralei.

Catedrala Arhiepiscopală din Arad adăposteşte racla cu părticele din sfintele moaşte ale Sfântului Părintelui nostru Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, primite în dar de la Vatican în anul 2008 şi aşezate într-o frumoasă raclă din argint confecţionată la Monetăria Naţională.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului