Sărbătoarea hramului în parohia arădeană Nicolae Bălcescu

Pomenirea Sfântului Ioan Gură de Aur este motiv de bucurie pentru credincioșii parohiei Nicolae Bălcescu. Anul acesta a inceput cu privegherea din seara zilei de 12 noiembrie când, un sobor de preoți a săvârșit slujba vecerniei urmată de utrenia sărbătorii.

Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât răspunsurile la strană au fost date de membrii Grupului Psaltic Sfântul Ioan Damaschin, care au făcut bucurie credincioșilor prezenți prin frumusețea cântărilor specifice acestei privegheri.

Duminică, Sfânta Liturghie a fost săvârșită,  cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, de Preacucernicul părinte Teodor Pavel, consilier pentru patrimoniu și construcții bisericești împreună cu părintele Arhidiacon Cristian Petruț și părintele paroh Cosmin Iordăchescu. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele consilier care le-a tâlcuit credincioșilor prezenți pericopa Evanghelică de la Luca X, 25-37 ( Pilda samarineanului milostiv ) evidențiind și unele aspecte de actualitate care reies din această frumoasă pericopă, pe care o auzim citindu-se și la Taina Sfântului Maslu.

La finalul slujbei au fost aduse mulțumiri preoților prezenți la Sfânta Liturghie, precum și la privegherea de sâmbătă seara, credincioșilor pentru prezență și pentru buna organizare în vederea desfășurării în bune condiții a acestei sărbători.

Pr paroh Cosmin Iordăchescu