Atelier de creație de Crăciun  în parohia Gurahonț – Ediția a II-a 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, în biserica ortodoxă “Bunavestire” din Gurahonț se desfășoară numeroase întâlniri cu tinerii.

Pe tot parcursul anului, în cadrul proiectului „Hristos Împărtășit copiilor”  care se derulează în parohia Gurahonț, copiii și tinerii iau parte la diferite activități în cadrul Bisericii și la ore de cateheză. Acestea se desfășoară prin grija preotului paroh Moț Aurelian Iulian.

Copiii  și tinerii din parohia noastră s-au adunat joi, 15 decembrie 2022 la Biserică pentru a lua parte la un atelier de creație de Crăciun.

Cei care i-au îndrumat în realizarea activităților propuse au fost: Pr. Paroh Moț Aurelian Iulian, doamna preoteasă Înv. Moț Daiana Andra și doamna educatoare Gligor Violeta. Activitatea a început la ora 16:00.

La început părintele Iulian le-a vorbit despre Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos și s-au purtat discuții pe aceasta temă.

Apoi participanții s-au așezat la mese și au realizat diferite ornamente de Crăciun care de care mai frumoase.

La început copiii au primit câte un borcănel pe care l-au pictat cu motive de iarnă și pe care l-au decorat apoi cu tot felul de simboluri specifice anotimpului.

De asemenea aceștia au confecționat și ornamente pentru bradul de Crăciun din fetru.

La finalul activității aceștia au avut parte și de o surpriză, fiecare primind câte o farfurie cu turtă dulce pe care au ornat-o cu creme colorate după bunul plac.

Acest atelier a fost un prilej de a împleti priceperea cu răbdarea şi bunul-gust dar și de a sădi în mintea și sufletele acestora valori ca darnicia, bunătatea, facerea de bine și întrajutorarea.  E minunat să vezi cum se ajută unul pe celălalt, cum dăruiesc şi cât de bine le stă prietenia!

Prin învățătura lor şi activităţile educative, copiii valorifică cei mai frumoşi ani ai vieţii, folosind timpul în mod eficient pentru a deveni oameni înţelepţi şi competenţi, buni şi paşnici, harnici şi darnici.

Pe lângă lucrarea artistico-creativă s-au intonat și colinde.

În încheiere, fiecare participant a primit o iconiță și dulciuri din partea Parohiei Gurahonţ.

Pr. Moț Aurelian Iulian