CLIPE FRUMOASE DE SĂRBĂTOAREA NAȘTERII DOMNULUI ÎN PAROHIA ȚELA ȘI FILIA BACĂU DE MIJLOC

Zilele din apropierea Nașterii Mântuitorului, sunt trăite de credincioși intens, fiecare așteptând marea sărbătoare cu bucurie și nerăbdare. Cei mai răsfățați în această perioadă sunt copiii, dar nu trebuie să-i uităm nici pe cei vârstnici și pe nevoiași.

Ca întotdeauna alături de biserică sunt credincioșii acesteia. La fel ca și anul trecut, Biserica a oferit și pachete cu alimente unor familii de credincioși, preotul paroh Tiberiu Brad, mergând pe la casele acestora oferind în același timp și un cuvânt de mângâiere celor ce au nevoie,să știe că nu sunt singuri. Anul acesta D-na Angelica Csordaș stabilită cu familia în Arad, născută în satul Țela, a fost cea care a achiziționat aceste alimente. Pentru acest gest nobil și multe altele oferite pe parcursul anului,preotul Brad Tiberiu îi mulțumește doamnei și familiei acesteia.
Ajutoarele Moșului au împodobit bradul și au pregătit Biserica pentru primirea Dubașilor din Țela, o tradiție deosebit de frumoasă specifică zonei, păstrată din moși strămoși. Dubașii vin prima dată la Biserică să colinde preotul și pe d-na preoteasă, după care primesc tradiționala binecuvântare, pentru a putea merge la colindat până în zori, la casele credincioșilor din localitate,pentru a vesti Nașterea Mântuitorului. Momentele acestea înălțătoare, îi apropie pe copii de biserică, tinerii care cântă colinde vechi învățate de la bunicii lor, duc mai departe frumoasele tradiții ale satelor noastre.

Și cei mici au fost prezenți la biserică în zi de sărbătoare alături de părinți, ascultând cuminți Sf. Liturghie și cântând colinde lui Moș Crăciun, care le-a oferit cadouri cu dulciuri din partea părintelui Tiberiu Brad și pachete oferite de Cetatea Voluntarilor din Arad, mulțumind pe această cale doamnei Anamaria Popa și toți celor implicați.

Trebuie să ne păstrăm identitatea și credința, educând tânăra generație în spiritul dogmei bisericii strămoșești. Ușile bisericii noastre sunt mereu deschise pentru toți cei care în caută pe Hristos.

Pr. Tiberiu Brad