CONCERT DE COLINDE ÎN PAROHIA GURAHONȚ

În data de 25.12.2022 începând cu orele 17:30, în  Biserica Ortodoxă din Gurahonţ, protopopiatul Sebiş, a avut loc concertul de colinde unde interpretul Alexandru Pop Zărăndean a prezentat un program artistic de Crăciun,  apoi corul bisericii condus de dna prof. Nicoleta Păiușan și tinerele Cătălina Gligor, Braica Ionela și tânărul Lupei Adorean au susținut un frumos buchet de colinde.

În deschiderea concertului preotul paroh, Moţ Aurelian Iulian a vorbit celor prezenţi despre importanţa sărbătorii Naşterii Domnului Iisus Hristos şi a îndemnat ca în această perioadă să ne îndreptăm mai mult atenţia către aproapele nostru şi să aducem un strop de bucurie tuturor celor ce au nevoie de ajutor.Colindele marchează cel mai bine perioada Postului Nașterii Mântuitorului, identificat ca fiind răstimpul de bucurie și pregătire spirituală pentru Praznicul Crăciunului.

 Astfel, acest concert a avut ca scop dinamizarea vieții spirituale a credincioșilor din parohie, precum și de a oferi un impuls spre păstrarea, cultivarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor locale legate de Crăciun.

La final părintele paroh a  mulțumit Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului pentru aceste momente frumoase de vestire a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea, se cuvine să mulțumim și să felicităm pe tinerii noștri colindători, care prin colindul de vestire al Nașterii Domnului i-aș asemăna cu îngerii care cu 2000 de ani în urmă au adus vestea cea mare, a Nașterii Pruncului Iisus pe pământ.

Nu în ultimul rând, a mulțumit corului Bisericii  care ne-a încântat cu aceste colinde deosebite, dar și celor care au venit în număr așa de mare în această seară pentru a se bucura de acest concert.

Pr. Moț Aurelian Iulian