Lansarea albumului: Paraclisul Facultății de Teologie Ortodox din Arad: spațiu liturgic-formativ si teologic-cultural

Duminică, 11 decembrie 2022, de la ora 19.00, Facultatea de Teologie Ortodoxă Ilarion V. Felea din Arad, va fi gazda unui nou eveniment din programul dedicat aniversării Bicentenarului Teologiei Arădene: lansare albumului intitulat Paraclisul Facultății de Teologie Ortodox din Arad: spațiu liturgic-formativ si teologic-cultural. Autorii acestui album sunt Pr. Conf. dr. Lucian Farcașiu și Pr. Lect. Univ. Dr. Stefan Negreanu.

Paraclisul Facultății de Teologie Ortodox din Arad, cu hramurile „Sfântul Maxim Mărturisitorul” și „Sfântul Mare Mucenic Mina”, este spațiul liturgic-duhovnicesc de formare a tinerilor teologi. Formarea tinerilor in cadrul programului liturgic-duhovnicesc al Facultății de Teologie arădene vizează deprinderea cântării liturgice, a rânduielilor bisericești, precum si exersarea catehetică si omiletică specifică învățământului teologic ortodox, fără a lipsi reflecția teologică pe diferite teme de interes actual.

Albumul dedicat Paraclisului Facultății surprinde, pe lângă datele istorice cu privire la construcția paraclisului, si evenimentele semnificative privind viața duhovnicească și teologica desfășurată în spațiul liturgic si iconografic al acestuia.

Prezentarea albumului va fi susținută de către Pr. Conf. Univ. Dr. Ioan Bizău de la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Pr. Filip Albu