Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Aradului întrunit în ședință în prezența Mitropolitului Banatului

În ziua de vineri, 20 ianuarie 2023, la Centrul Eparhial din Arad, s-au desfășurat lucrările Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Aradului.

La invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, la ședință a fost prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, continuându-se astfel o tradiţie existentă în Mitropolia Banatului.

De asemenea, alături de cei doi Înaltpreasfințiți Părinți, la ședință a fost prezent și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

În cadrul şedinţei Consiliului Eparhial pe ordinea de zi a fost prezentarea şi analizarea Rapoartelor asupra activităţii administrativ-bisericeşti, cultural- pastorale, economice, de asistenţă social-filantropică și de patrimoniu și construcții bisericești din eparhie, în anul 2022. Membrii Consiliul Eparhial, împreună cu membrii Permanenţei Consiliului Eparhial şi Părinţii Protopopi au avut ca principal punct pe ordinea de zi audierea, analizarea şi definitivarea Rapoartelor Generale ale Sectoarelor administraţiei eparhiale, în vederea prezentării acestora spre ratificare Adunării Eparhiale.

Astfel, părinții consilieri au prezentat Rapoartele generale privind activitatea desfășurată în anul 2022 în cadrul sectoarelor pe care le coordonează.

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan în cuvântul Înaltpreasfinției Sale a apreciat în mod pozitiv toate activităţile desfăşurate în anul precedent sub Arhipăstorirea şi îndrumarea Chiriarhului locului şi a accentuat importanţa intensificării acţiunilor bisericeşti în viaţa credincioşilor printr-o bună conlucrare între ostenitorii Centrului Eparhial şi preoţimea arădeană. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a dat câteva îndrumări la problemele curente care intră în competenţa acestui for deliberativ eparhial.

În încheiere Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei a mulţumit Părintelui Mitropolit Ioan pentru participarea la această ședință și pentru toată purtarea de grijă față de Eparhia Aradului, precum și tuturor membrilor Consiliului Eparhial pentru contribuţia adusă în ogorul Bisericii arădene în anul trecut.

Protos. Dr. Iustin Popovici