Pr. Ciprian Ioniță: 2022 a fost un an cu multe provocări în filantropie

După anii pandemiei, anul 2022 a fost un an cu noi provocări în societate. Biserica Ortodoxă Română a fost alături de cei în suferință.

Pr. Ciprian Ioniță, Consilier patriarhal coordonator la Sectorul social-filantropic din Administraţia Patriarhală şi Preşedintele Federaţiei Filantropia a oferit o sinteză a anului pentru Radio Trinitas.

„Anul 2022 a fost un an cu multe provocări pentru lucrarea social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române. Fiecare eparhie, prin serviciile sale sociale a încercat să vină în sprijinul persoanelor defavorizate. Categoriile de beneficiari au fost de la copii și până la vârstnici și am încercat întotdeauna să acoperim nevoile cu care aceștia s-au confruntat de-a lungul anului”, a declarat Pr. Ciprian Ioniță.

„Una dintre provocările anului a fost sprijinirea persoanelor ucrainene refugiate și a ucrainenilor rămași la ei în țară, afectați de lipsuri și război”.

„De la începutul conflictului, la finele lui februarie, Biserica Ortodoxă Română s-a mobilizat și a depus eforturi considerabile pentru sprijinirea acestor persoane greu încercate. Numai până la începutul lunii iulie, eparhiile Bisericii și Federația Filantropia a Patriarhiei Române au oferit sprijin în valoare de aproximativ 7,6 milioane de euro”, a spus părintele consilier patriarhal.

Proiectele pentru sprijinirea persoanelor afectate de conflictul din Ucraina se derulează în continuare în ONG-urile și în eparhiile Bisericii Ortodoxe Române.

Părintele Ciprian Ioniță spune că lucrarea social-filantropică va continua „cu aceeași dăruire și seriozitate” și în 2023.

„Cu siguranță, o atenție deosebită va fi pentru serviciile sociale destinate persoanelor vârstnice, 2023 fiind Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice în Biserica Ortodoxă Română”.

Citește și:

Sursă foto: Pr. Ciprian Ioniță

https://basilica.ro/pr-ciprian-ionita-2022-a-fost-un-an-cu-multe-provocari-in-filantropie/