Praznicul Bobotezei sărbătorit de arădeni

În ziua praznicului Botezului Domnului, vineri, 6 ianuarie 2023, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, în fruntea unui sobor de preoţi şi diaconi.

Sute de credincioşi au participat la sfânta slujbă pentru a-şi lua Aghiasmă Mare sfinţită în această mare zi de praznic.

În cuvântul de învățătură Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a explicat rânduiala slujbei Aghiasmei Mari și a Aghiasmei Mici, subliniind folosul celei dintâi pentru credincioși, în lumina însemnătății praznicului Bobotezei, potrivit și citirilor biblice ale zilei, de asemenea și a evlaviei creștinilor.

După Sfânta Liturghie, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de soborul slujitor, a săvârşit Slujba de sfinţire a Aghiasmei Mari.

În încheiere, Înaltpreasfinţitul Timotei a adresat credincioşilor prezenţi în număr impresionant, părinteşti binecuvântări şi doriri de propăşire materială şi spirituală.

Credincioşii prezenți în număr mare, cu multă răbdare şi în bună rânduială, au luat Aghiasmă Mare din vasele anume rânduite pe platoul din faţa Catedralei Arhiepiscopale.

Protos. Iustin Popovici