La Timișoara au început pregătirile pentru Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși

La Timișoara au început pregătirile pentru Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO). Evenimentul este reluat după trei ani de întrerupere cauzată de pandemia de coronavirus.

În prima etapă pregătitoare se fac recrutări în rândul preoților și profesorilor de religie.

Echipa de organizare ITO 2023 a avut luna aceasta opt întâlniri informative cu preoții și profesorii de religie din cele șase protopopiate ale Arhiepiscopiei Timișoarei. Au fost prezentate conceptul, tematica și programul evenimentului.

Ediția a șaptea ITO va avea loc  în perioada 31 august – 3 septembrie, sub motto-ul „Voi sunteți prietenii mei”.

În jurul preoților și profesorilor de religie se vor adăuga succesiv studenți și liceeni voluntari dornici să participe la organizarea evenimentului internațional.

Este nevoie de aproximativ 500 de voluntari, informează Mitropolia Banatului. Ei vor beneficia de formare pentru a-și îmbunătății abilitățile de comunicare, de management situațional și organizatoric-aplicativ.

Echipa de organizare ITO 2023 este formată din Preoții Ionel Popescu, vicar-eparhial, și Nichifor Tănase, consilier eparhial la Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul, alături de Inspectorul Școlar Daniela Buzatu, Diac. Cătălin Moisescu și Drd. Vicențiu Bășa.


ITO 2023 va fi a șaptea Întâlnire Internațională a Tinerilor Ortodocși, după edițiile din Baia Mare (2014), Cluj-Napoca (2015), București (2016), Iași (2017), Sibiu (2018) și Craiova (2019).

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Emanuela Ene

https://basilica.ro/la-timisoara-au-inceput-pregatirile-pentru-intalnirea-internationala-a-tinerilor-ortodocsi/