Cerc pastoral- misionar în Parohia Sâmbăteni

Duminică 05.03.2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului credincioșii parohiei Sâmbăteni, Protopopiatul Lipova, au trăit clipe de mare bucurie duhovnicească împreună cu preoții din cadrul Cercului Pastoral Misionar Șiria , la Taina Sfântului Maslu oficiată de la orele 16. 

La acest eveniment liturgic a participat soborul alcătuit din preoții:   Botezatu Iulian  de la parohia Șiria, Jula Petru de la parohia Cuvin, Ciorogariu Mircea de la parohia Ghioroc, Adorian Trif de la parohia Galșa, Radeș Mihai de la parohia Mâsca, Săvușcă Valentin de la parohia Miniș si preotul paroh Baba Teodor-Călin.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către preotul Botezatu Iulian,   în care a evidențiat importanța Tainei Sfântului  Maslu în viața creștinului. Părintele a subliniat cat de importanta este prețuirea fiecarei zile din viață pentru un continuu urcuș duhovnicesc și speranța creștinului pentru mântuirea sufletului.       Postul trebuie împletit cu rugăciunea și faptele bune reflectate prin iubirea aproapelui ca pe fratele nostru.

Referatul cu tema ” Bătrânii, în calitate de sfătuitori ai comunității. „Datina bătrânilor” a fost  rostit de către preotul Mircea Ciorogariu de la parohia Ghioroc.

La final preotul paroh Baba Teodor-Călin a mulțumit preotului Botezatu Iulian pentru cuvântul de învățătură, preoților din cadrul Cercului Pastoral nr.3 Șiria, pentru faptul că au poposit la Sâmbăteni, oficialităților locale și credincioșilor prezenți în număr mare la aceasta Sfântă Taină.

Seara duhovnicească s-a încheiat cu o agapă creștină la care au participat toți credincioșii.

Preot  Drd. Baba Teodor-Călin