Evenimente ,,Pro Viață” în Arhiepiscopia Aradului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-au desfășurat evenimentele lunii ,,pro viață”  în Arhiepiscopia Aradului. Organizatori au fost Arhiepiscopia Aradului, Asociația ,,Tineri pentru viață”Arad, Asociația ,, Ieromonah Arsenie Boca”, Asociația,,Pământul strămoșesc”, Asociația ,,Mobilizează-te”.

Joi 23 martie la Teatrul de Marionete trupa de teatru ,,Ardalion” a prezentat spectacolul,,Așteptarea” după Zlata Demina cu un puternic mesaj pro viață. Spectacolul a fost prezentat și în Italia și Franța în comunitătile ortodoxe românești având un mare succes.

Sâmbătă 25 martie 2023 în curtea Catedralei Vechi din Arad, cu participarea a câteva sute de copii, părinți și bunici s-a derulat Evenimentul ProViață-Arad sub mesajul ,,Viitorul este pro-viață”cu momente artistice de muzică și teatru prezentate de copii ai Școlii ,,Sf. Ierarh Nicolae”, Corul de copii al Catedralei Vechi cu mesaje puternice pentru viață ca dar al lui Dumnezeu. După spectacol au avut loc ateliere creative pentru copii mici și mari.

Totul s-a încheiat cu un marș sub forma unui lanț uman în jurul Catedalei, sub mărturisirea ,,O îmbrățișare pentru viață”. Sufletul întregii actiuni a fost actița Georgian Popan, pr. Gabriel Streulea, iar din partea Arhiepiscopiei pr. vicar Gheorghe Gligor.