Noi lansări de carte în Colecția Teologi Arădeni

Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” a Universității ,,Aurel Vlaicu” din Arad vă invită la o lansare de cărți editate în cadrul colecției Teologi Arădeni. Această colecție a debutat anul trecut, cu primul volum, prin care se pun în valoare contribuțiile de excepție ale foștilor exponenți ai învățământului teologic din Arad.

Astfel, în ziua de 30 martie 2023, ora 19.00, în sala Consiliului Județean Arad vor fi lansate următoarele volume.

Preotul dr. Tudor Budeanu semnează volumul 2 al colecției, intitulat: ,,Lazăr Iacob și opera sa canonico-juridică”. Acesta cuprinde în paginile ei cercetarea sa din cadrul studiilor doctorale, pe care le-a urmat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad.

Colegul nostru, preot prof. dr. Florin Dobrei, împreună cu prof. dr. Sebastian-Dragoș Bunghez sunt autorii volumului 3 al colecției: „Preotul profesor Teodor Botiș (1873-1940). O viață în slujba Bisericii, a învățământului teologic și a neamului românesc”.

Prezentarea volumelor va fi făcută de: Pr. Prof. dr. Constantin Rus, de la Școala doctorală a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad și Dr. Mircea Abrudan, cercetător în cadrul Institutului de Istorie ”George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca.

Intrarea va fi liberă, accesul fiind condiționat de numărul locurilor disponibile.

Pr. Filip Albu