Un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale din Hășmaș s-au rugat și au cântat în biserica parohială

În contextul “Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și a “Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești” , un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale din Hășmaș au poposit în Duminica I din Postul Sfintelor Paști, în Biserica din Parohia Hășmaș, Protopopiatul Ineu, însoțiți de către profesorul de religie-ortodoxă Denis Roșu-Drăgan.
În cadrul Sfintei Liturghii, elevii împreună cu profesorul, au oferit o parte din răspunsurile de la Dumnezeiasca slujbă iar la momentul cuvenit au cântat pricesne. În paralel cu aceștia, răspunsurile au mai fost oferite și de către grupul vocal al parohiei, coordonat de d-l student teolog Aurelian Mihoc.
Activitatea prezentă face parte din parteneriatul semnat la începutul anului școlar între Parohia Hășmaș și Școala Gimnazială Hășmaș și are ca scop integrarea noilor generații în programul liturgic și bisericesc prin învățarea cântărilor de strană.
La final, preotul paroh Marcel Drăgan, a mulțumit elevilor pentru prezentă și pentru implicare asigurându-i de o bună conlucrare pe mai departe.
Prof. Denis-Alexandru Roșu-Drăgan