Uniți pentru viață – o nouă Campanie Națională de donare de sânge organizată de studenții din ASCOR în luna pentru viață

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) organizează la nivel național, în luna pentru viață, o campanie de donare de sânge.
Această campanie va avea loc în perioada 20 – 31 martie 2023, în principalele centre universitare din țară, unde filialele ASCOR își desfășoară activitatea.
Pe lângă scopul de a aduna cât mai mulți donatori pentru a dona sânge, campania își propune promovarea unei culturi a vieții. Astfel, tinerii își propun să salveze și să protejeze vieți omenești mai întâi prin donarea de sânge și mai apoi prin participarea la marșul pentru viață de pe 25 martie 2023, care anul acesta are tema: „Viitorul este pro-viață”.
„Mai ales acum, în perioada Postului Mare ce ne pregătește pentru Sfintele Paşti, îndemnăm toți tinerii și studenții care pot dona, să facă acest lucru, neuitând nicio clipă de îndemnul Domnului nostru Iisus Hristos: „Să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit Eu” (Ioan 15, 12)”, a declarat Ioan Tabarcia, președinte ASCOR București
„Luna martie este luna dedicată vieții și este un moment prielnic de a ne arăta iubirea și sprijinul față de cei vulnerabili prin fapte concrete. Fie că donăm sânge, fie că mergem la marș, scopul nostru este același: acela de a salva și de a proteja vieți”, a transmis Iulian Tomeac Președinte ASCOR Iași.

Campania se va desfășura în orașele București, Alba-Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Ploiești, Sibiu, Suceava, Târgoviște, Timișoara, Târgu Jiu și fiecare filială va posta la momentul potrivit mai multe informații referitoare la această campanie.

Iulian Tomeac, președinte ASCOR Iași