Activități cu tinerii și copiii în Parohia Căprioara

Câteva zile din săptămâna a cincea și a șasea din Postul Paștilor au fost prilej de întâlnire cu cei mai mici creștini ai parohiei Căprioara și nu numai.

Toaca din curtea bisericii a răsunat din nou, conform tradiției, chemând într-un tainic ecou la meditație și rugăciune,moment după care micii credincioși au intrat in sfânta Biserică spre a se închina raclei ce adăpostește ,, Acoperământul Sf. Cuv. Parascheva”. Apoi grupul de copii ,adunați din mai multe sate (Valea Mare,Birchiș, Săvârșin și Căprioara) a ascultat istorioara “Haina Învierii”(povestea bobului de grâu), simbol al reînoirii, al nădejdii și al renașterii. Mâinile lor gingașe au atins un spic de grâu spre a înțelege căci noi toți suntem grâne în ogorul Domnului, și au observat cum se pot planta graunțele de grâu, care ne dau ”pâinea  noastră cea de toate zilele”. S-au pictat ouă din polistiren și s-au confecționat și inscripționat cruci din lemn, ocazie cu care cei mici au și exersat semnul  sfintei cruci.

De asemenea copiii au confecționat manual lumânari din ceară de albine, pe care să le folosească fiecare în noaptea Sfintelor Paști la slujba Învierii.

Activitatea s-a încheiat cu vizionarea unor filmulețe biblice privind Intrarea Domnului în Ierusalim, precum și ce s-a întâmplat cu Iisus și Apostolii Săi  în Săptămâna Patimilor. Iar la plecare fiecare copilaș a luat acasă un ghiveci cu grâu încolțit în mijlocul căruia s-a înfipt bețișorul cu oul vopsit și crucea din lemn precum și lumânarea din ceară, lucruri care să le amintească despre Hristos și Sfântă Învierea Sa.

Mulțumind doamnei Ana Maria Stanef pentru donația unui televizor la care să poată viziona copiii filmulețe creștine, precum și familiei Chelaru , care a sponsorizat materialele necesare acestor activități, ne dorim ca fiecare participant la proiectul nostru ,,Haina Invierii” să aducă la casa sa  bucurie și o făclie – simbol al Învierii – confecționată  de propriile lor mânuțe!

,,De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în Împărăția Cerurilor,,(Mt.18,3)!

Pr.ic.stav. Laurențiu Suba