„INTRAREA LUI HRISTOS ÎN IERUSALIM ȘI ÎN INIMILE NOASTRE”- CONFERINȚA PR. PROF. UNIV. DR. CONSTANTIN NECULA LA SEBIȘ

Sâmbătă 8 Aprilie 2023, în ajun de Florii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului și în prezența unui număr mare de credincioși, la Casa de Cultură a orașului Sebiș a avut loc un eveniment cultural-spiritual de excepție, intitulat „Intrarea lui Hristos în Ierusalim și în inimile noastre”.

Evenimentul a fost prezentat exemplar de preotul Vlad – Sergiu Sandu, care încă de la început i-a pregătit pe cei aflați înaintea ochilor săi, de ceea ce avea să urmeze: o cateheză a Floriilor rostită la poarta Ierusalimului. În cele ce au urmat, părintele Constantin Necula, aflat pentru prima dată în frumosul oraș Sebiș, ne-a deschis inimile și le-a orientat către Ierusalimul lui Dumnezeu și al nostru deopotrivă: Biserica. Cu toate că ne aflam într-o casă de cultură orășenească, ni s-a dovedit încă odată, că Dumnezeul-Om mai are multe de spus pentru noi, prin aleșii Săi.

În a doua parte a conferinței, Alexandru Pop Zărăndean a întețit sentimenul religios, prin trei pricesne specifice perioadei Postului Mare în care ne aflăm.

În calitate de gazdă, domnul primar Cristian Feieș, a adresat un cuvânt prin care și-a exprimat mulțumirea față de Arhiepiscopia Aradului, Consiliul Județean Arad și nu în ultimul rând față de cel care a conferențiat atât de frumos, părintele Constantin Necula, urându-le totodată, atât lor, cât și celor prezenți, sărbători cu pace și lumină în suflet.

Organizatorul acestui eveniment a fost Primăria Orașului Sebiș, acesta fiind primul eveniment de acest gen organizat de conducerea administrativă a orașului, deschizând perspective și pentru evenimente viitoare.

Pr. Dr. Florin Ioan Gașpar