A început Olimpiada națională de cultură și spiritualitate românească pentru liceeni

Olimpiada interdisciplinară de Cultură și Spiritualitate românească pentru licee, etapa națională, a fost deschisă miercuri la vechea Catedrală Eparhială din Oradea. Episcopul Sofronie al Oradiei a oficiat slujba de Te Deum.

La ceremonia de deschidere au participat Preotul Aurelian-George Jambore, inspector patriarhal în cadrul Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române, Arhimandritul Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Preotul prof. Radu-Valer Rus, vicar eparhial și directorul Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, și Părintele Teodor Cristea, preotul paroh al vechii Catedrale episcopale.

Preasfințitul Părinte Sofronie a adresat un cuvânt de bun venit: „Fiți bineveniți într-un oraș multicultural, așa cum este Oradea! Să vă simțiți bine și să vă bucurați!”.

„Da, n-o să puteți să câștigați toți, dar ați câștigat deja venind și trăind o astfel de experiență și vizitând un altfel de oraș. Sperăm să vă întoarceți ca să descoperiți orașul în toată frumusețea și profunzimea sa, pentru că Oradea are ce arăta țării și nu numai.

„Vă doresc mult succes tuturor! Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți! Să vă întoarceți cu bine la casele dumneavoastră, laureați, cu pace și bucurie în suflet, ducând părinților, dascălilor și celor dragi ai dumneavoastră Vestea cea Bună și Mare pe care o vestim cu toții în zilele de acum: Hristos a înviat!”.

La finalul evenimentului, membrii comisiei, reprezentanți ai autorităților locale și delegații din țară au ținut o scurtă alocuțiune.

Joi va avea loc proba scrisă, iar vineri se va desfășura proba orală, urmând ca sâmbătă să aibă loc festivitatea de premiere a olimpicilor naționali, la Filarmonica de Stat din municipiul Oradea.

Foto credit: Episcopia Oradiei

https://basilica.ro/a-inceput-olimpiada-nationala-de-cultura-si-spiritualitate-romaneasca-pentru-liceeni/

https://www.eparhiaortodoxaoradea.ro/stiri/festivitatea-de-inaugurare-a-olimpiadei-interdisciplinare-de-cultura-si-spiritualitate-romaneasca-pentru-licee-etapa-nationala-la-biserica-cu-luna-din-oradea