Părintele ieromonah Agapie Corbu, prezent în mijlocul studenților teologi albaiulieni

Pe data de 29 mai 2023, părintele ieromonah Agapie Corbu a fost prezent la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Cu acest prilej, starețul Schitului „Buna Vestire” din Almaș le-a vorbit celor prezenți despre libertate, adevăr și veșnicie, cu referire directă la cuvintele ascetice și opera Sfântului Isaac Sirul.

Luni, 29 mai 2023, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia a găzduit o întâlnire duhovnicească și academică de suflet. De la ora 13.00, în Aula „Sfântul Simion Ștefan”, părintele ieromonah Agapie Corbu, starețul Schitului „Buna Vestire” din Almaș (Arhiepiscopia Aradului), le-a vorbit studenților teologi și credincioșilor dreptslăvitori prezenți despre libertate, adevăr și veșnicie, cu referire directă la cuvintele ascetice și opera Sfântului Isaac Sirul. Întâlnirea a fost moderată de către părintele prof. univ. dr. Jan Nicolae, director al Școlii Doctorale de Teologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

În debutul evenimentului, părintele conf. univ. dr. Lucian Colda, cadru didactic universitar și director al Departamentului de Teologie Ortodoxă, a adresat, în calitate de gazdă, cuvântul de bun venit. Apoi, părintele ieromonah Agapie Corbu a prezentat opera „Cuvinte ascetice” (volumul I, cuvintele I-XXX, ediție bilingvă) a Sfântului Isaac Sirul. Cartea este considerată drept un veritabil „eveniment editorial”, conținutul prețios al operei aducând în atenția cititorului atât detalii referitoare la viața și scrierile Sfântului, cât și explicări minuțioase ale unor termeni filocalici utilizați de Sfântul Isaac în ambientul lor siriac.

Sursa:https://reintregirea.ro/parintele-ieromonah-agapie-corbu-prezent-mijlocul-studentilor-teologi-albaiulieni