TAINA SFÂNTULUI MASLU PENTRU PACIENȚII DE LA CLINICA LASER SYSTEM DIN VLADIMIRESCU

Slujirea semenilor și grija față de cei vârstnici este o preocupare constantă a Bisericii, în acest sens, în anul omagial al ,,Pastorației persoanelor vârstnice”, marți, 5 septembrie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru pacienții Clinicii „Laser System”, din cartierul Via Carmina, localitatea Vladimirescu.

Slujba Tainei Sfântului Maslu a fost săvârșită de, Părintele Consilier administrativ-bisericesc Silviu-Nicolae Faur, preot paroh la Parohia Aradul Nou,  Pr. Prof. Dacian Emilian Nan preot paroh la Parohia Vladimirescu II, Pr.Prof. Codin Șimonca-Oprița, preot paroh la Parohia Vladimirescu I și Pr. Bogdan-Ioan Tod, preot slujitor la Paraclisul arhiepiscopal „Sfântul Apostol Andrei” din incinta clinici și Inspector Resurse Umane la Centrul Eparhial.

La sfârșitul slujbei, Părintele Profesor Dacian Emilian Nan a așezat la sufletul celor prezenți un frumos cuvânt de învățătură în care a subliniat faptul că Biserica prin Sfintele Taine este prezentă tot timpul în viața omului și în mod special în momentul în care omul se află în suferință. Prin Taina Sfântului Maslu, untdelemnul sfințit unit cu rugăciunea aduc pentru omul bolnav tămăduirea sufletului și a trupului.

La slujba Sfântului Maslu au fost prezenți pe lângă pacienții internați în Clinica „Laser System” și ostenitori ai acestui așezământ de îngrijiri paliative.

Dorin Neag