Activitate catehetică în Parohia Gurahonţ

În cadrul parteneriatului dintre parohia Gurahonţ, grădiniţă și școală sub genericul „Hristos împărtăşit copiilor”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, la Grădinițele P.N. și P.P. din Gurahonț s-a desfășurat o activitate educațional-creștină susținută de preotul paroh Moț Iulian.

La începutul întâlnirii preotul a avut un dialog cu copiii, despre cum să se roage ,despre tradiţiile şi obiceiurile creştine din această perioadă şi despre iubirea şi grija faţă de semenii aflaţi în nevoie.

Apoi părintele Moț Iulian le-a citit copiilor o povestioară religioasă intitulată „Răsplata” de unde aceștia au putut învăța ce înseamnă respectul față de părinți dar și efectele negative ale minciunilor rostite în viața de zi cu zi. După o conversație purtată pe baza poveștii audiate, copiii au colorat câteva imagini legate de conținutul acesteia, lucru care le-a produs o mare bucurie.

De asemenea copiii sunt aduşi la Sfânta Biserică în timpul anului, de educatoarele și învățătoarele lor urmând îndemnul Domnului Iisus Hristos: „Lăsaţi copiii să vină la mine”, ocupându-se astfel şi de formarea lor sufletească.

Prin intermediul programelor de tineret organizate de parohia ortodoxă Gurahonț, aceștia au şansa de a se cunoaşte mai bine și de a conștientiza moștenirea culturală și bogăția tradițiilor specifice spațiului Ortodoxiei românești.

La finalul întâlnirii, profund impresionat de compania copiilor, de implicarea lor în discuțiile iscate, dar şi de bogăția cunoștințelor pe care au dovedit-o chiar și la această vârstă fragedă, părintele i-a răsplătit pe copii cu o iconiță şi dulciuri, apoi au cântat colinde. De asemenea, preșcolarii s-au arătat încântați de întâlnirea cu părintele Iulian, așteptând cu nerăbdare următoare vizită de acest fel.

Pr. Moț Aurelian Iulian