Desfășurarea Etapei I a concursului „Urcuș spre Înviere” în Protopopiatul Lipova

În data de 8 mai a avut loc prima întâlnire cu Concursul „Urcuș spre Înviere”, ediția a III-a, organizat de Arhiepiscopia Aradului. În această zi a început desfășurarea Etapei I a concursului – pe protopopiat.

Prima desfășurare a avut loc în Protopopiatul Lipova, în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Lipova, de la ora 16:00. Au participat copii și tineri la secțiunea „Muzică bisericească” și la secțiunea „Glas de toacă”.

Comisia de jurizare a fost formată din prof. Ovidiu-Valentin Căpitan – profesor de Educație Muzicală la Școala Gimnazială „Dr. Ioan Danicico” din Semlac și la Școala Gimnazială din Secusigiu, diac. prof. Marius Lăscoiu-Martin – profesor de Muzică bisericească la Seminarul Teologic Ortodox din Arad și pr. prof. Gabriel Streulea – inspector eparhial misionar în cadrul Arhiepiscopiei Aradului. Concursul a fost prezentat de P. O. Părinte protopop Nelu Mercea, protopop al Lipovei.

La secțiunea „Muzică bisericească”, categoria „Coruri de copii (7-14 ani) – Parohii”, Premiul I a fost acordat Corului de copii al Parohiei Julița, iar la categoria „Individual – 11-14 ani” Premiul I a fost acordat tinerei Moț Alexandra-Maria, de la Parohia Lipova, și tinerei Leac Natalia, de la Parohia Săvârșin. La secțiunea „Glas de toacă”, categoria 10-14 ani, Premiul I a fost acordat tânărului Gabor Gabor, de la Parohia Covăsânț și Școala Gimnazială „Corneliu Micloși” din Covăsânț, iar la categoria 15-18 ani Premiul I a fost acordat tânărului Luca David, de la Parohia Petriș. Câștigătorii premiilor I s-au calificat în etapa finală a concursului, care se va desfășura marți, 14 mai, ora 15:00, la Catedrala Veche din Arad.

La final copiii și tinerii, preoții și profesorii coordonatori, au cântat cu toții „Hristos a înviat”.

Părintele inspector Gabriel Streulea a mulțumit gazdelor, pr. Raul Moț și pr. Alexandru Neicu, pentru primire, părintelui protopop Nelu Mercea pentru sprijin, precum și tuturor participanților, care s-au adus pe ei înșiși ca dar lui Dumnezeu („Ale Tale dintru ale Tale”).