Teologul Elia Citterio a conferențiat în cadrul Școlii Doctorale a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

În ziua de miercuri 29 mai 2024, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, a fost susținută o conferință teologică în cadrul Școlii doctorale interdisciplinare a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, domeniul Teologie, pusă sub genericul: „Trăsături ale spiritualității filocalice în gândirea Sfântului Nicodim Aghioritul”.

Aceasta a fost susținută de părintele dr. Elia Citterio, din Italia. Distinsul conferențiar este specialist în spiritualitatea filocalică și admirator al spiritualității monastice românești, publicând mai multe lucrări teologice de redescoperire a textelor patristice răsăritene.

La dialogul din cadrul conferinței a participat și preacuviosul părinte protos. dr. Agapie Corbu, starețul Mănăstirii Almaș din Arhiepiscopia Aradului și cadru didactic asociat la Facultatea de Teologie din Arad.

Conferința a fost urmată de intervenții și întrebări adresate invitatului de către doctoranzii Facultății, părintele Elia Citerrio oferind răspunsuri articulate și competente la toate provocările adresate din sală.

Pr. Dr. Lucian Farcașiu