PAROHIA ORTODOXĂ CĂRAND ȘI-A SĂRBĂTORIT HRAMUL

Credincioșii parohiei Cărand au sărbătorit în ziua de joi, 6 iunie și duminică 9 iunie hramul bisericii parohiale, „Înălțarea Domnului la cer”.

În dimineața zilei de joi după slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii, credincioșii parohiei alături de părintele paroh Florin Gașpar și de oficialitățile locale, profesorii și învățătorii Școlii Gimnaziale din Cărand, însoțiți de elevii lor, au ieșit în fața troiței închinate eroilor cărăndani care au murit pe fronturile de luptă, în lagăre și închisori pentru a săvârși slujba de pomenire a acestora. În cadrul slujbei parastasului a fost pomenită și aceea care de la catedră și în fiecare an în ziua hramului Bisericii, le-a vorbit elevilor și credincioșilor despre semnificația istorică a acestei zile și anume dna prof.  Rus Elisabeta Cristina, care a trecut în acest an la cele veșnice. După oficierea slujbei religioase, elevii claselor I-VIII din Cărand au oferit un program artistic compus din poezii și cântece patriotice. În final părintele paroh a scos în evidență legătura strânsă ce s-a format în parohia Cărand între primărie, Biserică și școală și a reamintit elevilor de concursul de fotografie „Satul românesc-regăsirea frumosului pierdut”, organizat prin colaborarea dintre preot și prof. de religie Claudia Bun, concurs ce se va încheia în seara zilei de 9 iunie.

În ziua de duminică 9 iunie, începând cu ora 17:00, în biserica parohială din Cărand, în prezența unui număr însemnat de credincioși, s-a săvârșit de un sobor de 7 preoți, Taina Sfântului Maslu. Din sobor au făcut parte următorii preoți: Pr. Birău Alexa de la parohia Chisindia, Pr. Confideratu Romică de la parohia Ignești, Pr. Oarcea Florin de la parohia Almaș, Pr. Heler Cătălin de la parohia Prăjești, Pr. Drăgan Dorin de la parohia Hășmaș, Pr. Avram Florin de la parohia Prunișor și Pr. Florin Gașpar, preot paroh.

Este pentru al doilea an în care sărbătoarea hramului Bisericii din Cărand este prăznuită în acest fel. Părintele paroh a anunțat premiile pe care le vor primi cele mai bune fotografii înscrise în cadrul concursului de fotografie, ce se va încheia în seara acestei zile și a adus mulțumiri preoților slujitori, credincioșilor care s-au îngrijit de buna desfășurare a acestui eveniment și tuturor celor prezenți.

Pr. Drd. Florin Gașpar