Comemorare şi comuniune în biserica Parohiei Grădişte

Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, împreună cu un sobor de preoţi, celor ai parohiei: pr. Viorel Merluşcă şi pr. Viorel Roja, alăturându-li-se pr. pensionar Teodor Gorea şi preoţii veniţi pentru parastasul fratelui Moise: pr. Iosif Toma de la Casa Centrală a Oastei Domnului din Sibiu şi pr. Gheorghe Ardelean, misionar în Protopopiatul Beiuş, diacon fiind părintele Gheorghe Contraş.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre vindecarea sufletească a slăbănogului, pe care Mântuitorul o acordă acestuia înaintea celei trupeşti, accentuând că orice boală trupească îşi are începutul într-una sufletească.

Un om al dragostei, la fel ca şi prietenii celui slăbănog, a fost şi fratele Moise Velescu a cărui parastas s-a slujit după încheierea Sfintei Liturghii. După săvârşirea acestuia, a luat cuvântul părintele Iosif Toma care a reamintit asistenţei calităţile fratelui Moise – bunătatea, smerenia, blândeţea, dragostea faţă de aproapele –, calităţi pe care, spunea părintele, le-a deprins de la Înaltpreasfinţitul Timotei, cu care acesta a avut o relaţie specială şi faţă de care avea un respect deosebit.

În după-amiaza zilei fraţii Oastei Domnului s-au întâlnit în biserica parohială pentru Adunarea frăţească prilejuită de comemorarea celui care a fost preşedintele Oastei vreme de mulţi ani. Astfel biserica s-a umplut de mulţimea celor care şi-au amintit de fratele Moise, de virtuţile sale, de viaţa sa. La Adunarea frăţească a participat şi Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei care le-a vorbit celor prezenţi despre misiunea lor în ziua şi în societatea de azi: acea de a aduce pace. Alături de Chiriarh au participat co-slujitori şi la Sfânta Liturghie, cărora li s-a adăugat şi pr. Cornel Clop, din parohia Răbăgani, Protopopiatul Beiuş. Toate cuvântările au fost transmise în direct, prin intermediul internetului, pe site-ul Oastei Domnului.

Lucrările Adunării s-au încheiat cu hotărârea ca în fiecare an, cu ocazia parastasului, să aibă loc la Arad, în biserica din Grădişte, biserica de suflet a fratelui Moise, adunarea Oastei Domnului, dovadă a comuniunii şi iubirii creştine.