La Arad – Adunarea anuală pe ţară a Oastei Domnului

A devenit o tradiţie a ultimilor ani ca în luna august la Catedrala Veche din municipiul Arad să se întrunească fraţii şi surorile din cadrul Oastei Domnului în Adunarea anuală pe ţară.

Şi în acest an, Duminică, 22 august, fraţii ostaşi au participat aici la Utrenie şi la Sfânta Liturghie, săvârşite de către preoţii slujitori ai Parohiei Arad-Centru.

După amiază, cu începere de la ora 14 s-a desfăşurat obişnuitul program de cântări, rugăciuni şi cuvântări, care au durat până la începerea Vecerniei.

Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei a fost prezent în după amiaza zilei la programul Oastei Domnului, rostind un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat însemnătatea pe care Oastea Domnului, Asociaţie misionară în cadrul Bisericii Ortodoxe Române o are în activitatea pastoral misionară.

Înaltpreasfinţia Sa a pus sărbătoarea anuală a Oastei Domnului de la Arad în contextul Evangheliei duminicale despre lucrătorii în via Domnului cu îndrumarea datoriei de a rămâne statornici în credinţa noastră drept măritoare. Chiriarhul a îndemnat la rugăciune pentru unitatea credinţei, referindu-se şi la datoria noastră de a ne ruga în această Duminică pentru migranţii români care au nevoie de dragostea şi rugăciunii de acasă.