Concert aniversar

Sâmbătă, 13 noiembrie, la pomenirea Sfântului Ioan Gură de Aur, la paraclisul bisericii Naşterea Domnului din parohia Arad Micălaca Veche vremea Vecerniei a găsit credincioşii şi preoţii întâmpinându-l pe Întâistătătorul Arhiepiscopiei Aradului, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, care a descins în parohia noastră cu prilejul împlinirii a zece ani de existenţă a corului acestei biserici. Chiriarhul a participat la slujba de seară, adresând membrilor corului cuvinte de felicitare şi doriri de mult spor pe viitor, cu apreciere deosebită pentru reprezentările cu cinste pe care le-au avut în anii de existenţă. Înaltpreasfinţia Sa a adus calde mulţumiri coriştilor, cât şi corului de copii care a devenit pepiniera corului aniversat pentru colindul adus an de an reşedinţei arhiepiscopale şi ierarhului Arhiepiscopiei Aradului.

Corul „Naşterea Domnului” a fost înfiinţat în anul 2000 din elemente ce compuneau corul de copii la care s-au alăturat adulţi: cadre didactice, în special profesori de muzică, teologi din parohie, oameni de cultură, credincioşi. În scurt timp corul s-a impus prin participarea la diferite concursuri unde au luat diferite premii, bucurându-se de aprecierile unanime ale membrilor juriilor. Au dat răspunsurile liturgice la Sfintele Slujbe oficiate în cadrul parohiei, însoţindu-l pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei la sfinţiri şi târnosiri de biserici şi puneri de piatră de temelie pentru înălţarea altora, însufleţind credincioşii participanţi. Au reprezentat parohia şi eparhia şi în afara graniţelor ţării, primind mulţumirile şi elogiile Înaltpreasfinţitului Părinte Serafim Joantă.

Prezentarea câtorva date referitoare la înfiinţarea corului şi la evoluţia lui, precum şi aducerea înaintea asistenţei a principalelor locuri unde au fost prezenţi, a pelerinajelor efectuate şi experienţelor trăite a aparţinut părintelui paroh  Iacob Bupte, iniţiatorul şi susţinătorul acestei formaţiuni corale. Domnul Ionel Ionuţaş, decanul de vârstă, a exprimat, cu emoţie şi vădită bucurie, în acelaşi timp, gânduri despre trecutul, prezentul şi viitorul corului, mulţumirile preotului paroh pentru implicare şi osteneală, apreciind că există posibilităţi de participare pe scară mai largă a corului, alături de alte formaţiuni corale din eparhie şi nu numai. Un scurt şi sensibil cuvânt a fost rostit de dirijoarea corului, Doamna profesor Magdalena Lodi: „O sămânţă a încolţit, a crescut, a devenit pom şi acum a împlinit 10 ani… Nu mă  pricep eu prea bine la pomi, dar cred că te poţi baza pe un pom de 10 ani”. Domnia Sa a evocat pierderea a trei membrii din cor care au trecut la Domnul, precum şi starea sanitară a unei colege aflată pe patul de spital, cu exprimarea nădejdii în ajutorul lui Dumnezeu pentru însănătoşirea ei.

A urmat un „regal muzical” cum avea să fie numit Concertul aniversar al Corului la împlinirea primului deceniu de existenţă, prin prezentarea a nouă piese corale bisericeşti, a unei prelucrări corale populare, seara fiind încheiată cu exprimarii convingerii „Cu noi este Dumnezeu”, la această priceasnă fiind invitaţi să cânte şi foşti corişti prezenţi în biserică, precum şi întreaga asistenţă.

După încheierea programului preotul paroh a adus mulţumiri tuturor celor prezenţi, colegilor pentru sprijin, dirijoarei pentru iscusinţă, coriştilor pentru abnegaţie, credincioşilor pentru aprecieri. Adresează Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei calde şi alese mulumiri pentru tot sprijinul acordat şi încurajarea transmisă personal membrilor corului, cât şi pentru dragostea cu care i-a binecuvântat de fiecare dată şi mai ales acum la moment aniersar. Mulţi şi fericiţi ani tuturor, cu noi împliniri în lucrarea sfântă în ogorul Domnului ca cei ce slujind oamenilor slujesc lui Dumenzeu.