În ţara colindelor

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte dr. TIMOTEI Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, cele două coruri ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, cel bărbătesc şi cel mixt, conduse de Conf. univ. dr. Mircea Buta, au oferit marţi, 14 decembrie 2010, în Aula „Iuliu Maniu”, un înălţător concert de colinde, pus sub genericul de mai sus.

Repertoriul bogat, presărat cu vechi şi noi creaţii, unele armonizate chiar de către dirijor, a primit aplauze îndelungate şi aprecierea publicului. Câteva piese l-au avut ca solist pe PC Diac. Patriciu Covaci, slujitor la Catedrala Mitropolitană din Timişoara şi absolvent al Facultăţii arădene.

La finalul audiţiei, Domnul Mircea Buta a ţinut să amintească asistenţei şi să mulţumească, totodată, Chiriarhului pentru sprijinul acordat coralei studenţilor încă din primii ani postrevoluţionari, când însăşi Înaltpreasfinţia Sa prezenta concertele de Crăciun, care a constituit, astfel, o încurajare preţioasă pentru continuarea acestei misiuni.

În cuvântul de răspuns, Arhipăstorul Aradului a felicitat corurile şi pe conducătorul lor, precum şi pe absolvenţii care au păstrat, peste timp, legătura cu formaţia corală teologică arădeană, dând mărturie prin aceasta de modul în care se studiază şi se trăieşte spiritualitatea ortodoxă strămoşească aici, urând tuturor sărbători fericite şi un an binecuvântat de Dumnezeu, Cel făcut om şi născut din Preacurata Fecioară Maria.

Amintim aici, că cea de-a doua reprezentaţie este programată pentru sâmbătă, 18 decembrie, în noua şi moderna sală de conferinţe a Universităţii.