ONOMASTICA ÎNALTPREASFINŢITULUI TIMOTEI ARHIEPISCOP AL ARADULUI

În fiecare an, la 22 ianuarie, prăznuirea Sfântului Apostol Timotei, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Aradului cler şi credincioşi, vin cu bucurie să îşi sărbătorească ierarhul.

De numele și activitatea personalităților care fac parte dintr-o comunitate se leagă realizările lor, cele care își pun amprenta pe activitatea lor și rămân în posteritate. Activitatea Înaltpreasfințitului Timotei pe parcursul celor 26 de ani la conducerea Episcopiei și apoi Arhiepiscopiei Aradului este cunoscută și apreaciată în toate domeniile. “Blând păstor” al turmei încredințate, înțelept cărturar, păstrător și apărător ale dreptei credințe și bun iconom al Bisericii lui Hristos Domnul, Înaltpreasfinţia Sa lasă drept emblematică peste întreaga activitate edificarea Catedralei Arhiepiscopale Sfânta Treime din Arad,  prima începută și finalizată pe cuprinsul țării după evenimentele din 1989, lucru care a fost evidențiat cu prilejul târnosirii și în cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Un arc peste timp, ne poartă gândurile în perioada biblică a Vechiului Testament unde conducători și bărbați de seamă ai poporului ales au avut același gând de a ridica, în semn de recunoștiință, un templu închinat Dumnezeului celui adevărat, dar binecuvântarea s-a revărsat doar spre David și Solomon, cei care au început și care au terminat templul.

Şi la Arad, vlădici vrednici de amintire au avut permanent acest măreț gând, de a ridica o catedrală episcopală, dar Pronia Divină a învrednicit ca cel ce poartă numele episcopului Timotei, ucenicul iubit al apostolului neamurilor,  să realizeze acest ideal, să gândească precum David edificarea ei și, ca odinioară Solomon, să fie cel care intră în ea.

Făcând acest arc peste timp la sărbătoarea patronului spiritual, recunoscători lui Dumnezeu pentru darul pe care  l-a oferit eparhiei arădane, înălțăm rugăciuni în fața Lui și Îl rugăm să țină în deplină sănătate şi cu putere de muncă pe Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei, spre a păstori în continuare turma lui Hristos.

Într-u mulți și fericiți ani Înaltpreasfințite Părinte Arhiepiscop!