SUFERINŢĂ ŞI VINDECARE

Sub acest generic s-a desfăşurat, în săptămâna care a trecut, întrunirea preoţilor din cele zece parohii ale Cercului pastoral-misionar Lipova, coordonat, din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de către părintele Ioan Rus de la Parohia Lipova I. Tema  a fost susţinută de către părintele Teodor Farcaşde la Parohia Zăbrani şi de către părintele Aurel Blidar de la Parohia Ţela şi a suscitat interesul celor prezenţi.

Într-o lume în care suferinţa sufletească se împleteşte cu durerea fizică pricinuită de tot felul de boli, când reazemul credinţei este zdruncinat în sufletul omului credincios de calomnii la adresa Bisericii şi a slujitorilor ei, vindecarea vine numai de la Dumnezeu, în mod firesc şi dincolo de fire, în mister. Vorbitorii au evidenţiat şi faptul că, dacă boala trupească poate sau nu poate fi vindecată, suferinţa sufletească este totdeauna vindecabilă, dacă omul este credincios.

Taina Sfântului Maslu, săvârşită în sobor de preoţii prezenţi, şi la care au luzat parte un mare număr de credincioşi a fost “pretextul” de la care vorbitorii au pornit în argumentarea credinţei în vindecarea suferinţelor şi durerilor pe care omul contemporan le încearcă în viaţa sa.

Părintele gazdă a mulţumit pentru prezenţă confraţilor participanţi, învitându-i la o agapă la casa parohială.

Ultima actualizare (Luni, 24 Ianuarie 2011 15:05