Clipe de mângâiere sufletească şi trupească în parohia Mocrea

Duminica a IV-a din Postul Mare, închinată şi Sfântului Ioan Scărarul, a însemnat pentru credincioşii Parohiei Mocrea, din Protopopiatul Ineu, o zi de aleasă bucurie duhovnicească. În seara acestei duminici s-a oficiat, începând cu orele 16:00, Taina Sfântului Maslu de obşte. Este un obicei îndătinat de mai bine de 40 de ani ca la această parohie, în duminica a IV-a din Post, să se oficieze această Sfântă Taină.

La aceste clipe de mângâiere sufletească şi trupească pentru credincioşii Parohiei Mocrea au participat preoţii: Sever Mocan (Parohia Ineu-Traian), Cristian Ardelean (Parohia Ineu), preotul paroh Augustin Braiţ şi diaconul Dan-Marius Braiţ.

Credincioşii veniţi în număr impresionant la Sfânta Biserică să se roage Tatălui ceresc pentru sănătatea sufletească şi trupească, au putut asculta şi un înălţător cuvânt de învăţătură, rostit de părintele Sever Mocan, care a abordat tema: ,,Postul şi rugăciunea în viaţa credinciosului”. Părintele a evidenţiat că Postul şi Rugăciunea sunt cei doi stâlpi ai credinţei, sunt două flăcări vii care ard pe demoni. Prin Post, vasul sufletului şi al trupului se curăţă de păcatele şi viciile lumeşti, iar prin Rugăciune se nimicesc toate celelalte patimi ale sufletului, ale inimii şi ale minţii: gânduri rele, invidie, răutate, mândrie. Prin Post şi Rugăciune se adevereşte credinţa, iar credinţa scoate pe demoni şi face cu putinţă ceea ce este cu neputinţă.

În încheiere, părintele paroh Augustin Braiţ a mulţumit colegilor preoţi pentru împreuna slujire, cât şi tuturor credincioşilor prezenţi.