CLOPOTE NOI LA ȘEPREUȘ

Dintotdeauna clopotele au avut un rol deosebit în viaţa unei comunităţi. În afară de rolul cultic, când cheamă la slujbă, clopotele vestesc pe cei plecaţi la diferite munci, pe câmp, despre incendii şi decese, sau alungă norii pe timp de furtună.

Luna octombrie a anului 2011, va rămâne marcată în viața Parohiei Șepreuș, protopopiatul Arad, pentru că, într-o atmosferă de sărbătoare, au fost primite noile clopote ale Bisericii din Șepreuș. Cele trei clopote, turnate în una dintre cele mai vechi şi renumite fabrici de clopote din Europa, la Innsbruch, în Austria vor înlocui pe cele actuale deteriorate de vreme, dar care se vor păstra într-un viitor muzeu al parohiei.

Cu multă bucurie și cu adâncă emoție, credincioșii, în frunte cu un ales sobor de preoți, au întâmpinat sosirea clopotelor la intrarea în localitate. Apoi, într-o frumoasă procesiune, acestea au fost aduse în curtea bisericii unde s-a oficiat o slujbă de mulţumire, după care, clopotele au fost așezate în biserică, unde, în perioada următoare, vor fi sfințite.

În cuvântul său, Părintele Protopop Nicu Breda, a felicitat întreaga comunitate din Șepreuș, apreciind buna colaborare între Biserică și autoritățile centrale și locale, a căror contribuție la realizarea acestui obiectiv, a fost una substanțială, iar preotul paroh a mulțumit tuturor celor implicați în această lucrare, evidențiind importanța unității, care este generatoare de progres și care a făcut posibil un asemenea deziderat.