Moaştele Sfântului Cuvios Gheorghe de la Cernica au făcut un popas duhovnicesc în Arhiepiscopia Aradului

Zilele acestea Arhiepiscopia Aradului şi în special Mănăstirea Hodoş-Bodrog au trăit clipe de înaltă intensitate duhovnicească, prilejuite de poposirea sfintelor moaşte ale Cuviosului Gheorghe de la Cernica.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, moaştele Cuviosului Gheorghe de la Cernica vor fi purtate într-un pelerinaj în afara graniţelor ţării, mai precis în diaspora din Italia. În acest pelerinaj moaştele au poposit şi la Mănăstirea Hodoş-Bodrog pentru două zile. Racla cu cinstitul cap al Sfântului Gheorghe a sosit, sâmbătă 28 aprilie, în jurul orei 16 la Sfânta Mănăstire Hodoş-Bodrog. Sfintele moaşte au fost întâmpinate de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, de Preacuviosul Părinte Arhim. Nestor Iovan, stareţul mănăstirii împreună cu obştea. Ele au fost aşezate spre închinare în biserica veche a mănăstirii alături de icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. La sosire s-a săvârşit Acatistul Sfântului Cuvios Gheorghe iar în continuare slujba privegherii de duminică.

Moaştele au fost însoţite de o delegaţie a Sfintei Mănăstiri Cernica în frunte cu Preacuviosul Părinte Arhim. Maxim Bădoiu, stareţul mănăstirii.

Ziua de duminică a fost una cu totul specială. Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei.

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a adresat cuvânt de bun venit oaspeţilor, subliniind importanţa evenimentului şi exprimând bucuria credincioşilor de a avea prilejul să se închine moaştelor unuia dintre cei mai importanţi sfinţi odrăsliţi de pământul ţării noastre; şi aceasta în atmosfera şi bucuria praznicului Învierii, la Duminica cinstirii mironosiţelor femei. După aceasta, Înaltpreasfinţitul Ioan a rostit un bogat cuvânt de învăţătură,  legat de cinstirea femeilor mironosiţe şi de lumina Învierii. La sfârşit Preacuviosul Părinte Arhim. Maxim Bădoiu, stareţul Sfintei Mănăstiri Cernica a vorbit despre viaţa şi minunile Cuviosului Gheorghe de la Cernica, iar Preacuviosul Părinte stareţ Arhim. Nestor Iovan a adresat mulţumirile cuvenite.

Pe tot parcusul zilei de duminică la racla cu moaştele sfântului, s-au închinat sute de credincioşi.

În seara aceleiaşi zile, moaştele şi-au continuat traseul stabilit lăsând în urma lor multă bucurie sufletească şi binecuvântare.