ZIUA DRAPELULUI, SĂRBĂTORITĂ LA ARAD

Sărbătorirea zilei Drapelului României în municipiul Arad, , a început la Catedrala Arhiepiscopală cu hramul Sfânta Treime ,prin slujba de sfinţire a Drapelului,pregătit din ajunul zilei şi găzduit de Catedrala.

Slujba de sfinţire a drapelului României, a fost oficiată de către IPS. Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al  Aradului, înconjurat de un sobor de preoţi. La slujba de sfinţire au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, comandantul Centrului militar Judeţean Arad, un pluton de militari din Garnizoana  Arad şi credincioşii participanţi la slujba de dimineaţă din Catedrală. La sfârşitul slujbei, IPS Sa a rostit o  alocuţiune arătând simbolistica culorilor drapelului României şi datoria de constiinţă a fiecărui fiu al naţiunii române de a-l cinsti, după cuviinţă. Potrivit ceremonialului de sfinţire a drapelului României, IPS Sa a înmânat drapelul sfinţit, subprefectului Judeţului Arad iar acesta Comandantului Gărzii Port Drapel, spre a fi înălţat pe catarg.

Într-o procesiune, Drapelul sfinţit a fost dus din Catedrala Archiepiscopală în faţa Palatului administrativ al Jud. Arad, unde a fost aşteptat de reprezentanţii autorităţilor locale, reprezentanţii Garnizoanei militare Arad şi un număr impresionant de cetăţeni ai municipiului Arad. Dpă rugăciunea de binecuvântare a ridicării drapelului, rostită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop, drapelul a fost ridicat pe catarg în timpul intonării Imnului naţional de către fanfara Centrului Militar Arad. Festivitatea s-a încheiat cu defilarea militară.