Spiritualitate şi tradiţie strămoşească – misiunea copiilor din Şiria în parohia Chesinţ

Duminică 29 iulie 2012, credincioşii parohiei Chesinţ, protopopiatul Lipova au trăit alături de preotul paroh Aurelian Popa momente de înălţare duhovnicească, prilejuite de prezenţa Corului de copii “Arhanghelii” al Bisericii Ortodoxe din Şiria, coordonaţi de către doamna preoteasă Angela Botezatu şi preotul Iulian Dimitrie Botezatu, alături le-a stat mai mulţi părinţi ai copiilor.

Copiii înveşmântaţi în straie de sărbătoare specifice meleagurilor şiriene au trezit în sufletul credincioşilor prezenţi în sfântul locaş un sentiment profound de adâncă emoţie exprimat de legătura deosebită dintre spiritualitate şi tradiţia strămoşească. Noi ştim că Biserica este aceea care a avut o contribuţie definitorie în păstrarea uninităţii şi identităţii poporului român într-un climat adesea perturbat de tensiunile, care au avut loc de-a lungul istoriei. Astăzi este imperios necesar să ne întoarcem la valorile promovate de înaintaşi noştri să credem în unitate şi să fim mândri că suntem români şi că facem parte dim marea familie a ortodocşilor.

Copii au cântat împreună cu îngerii imnele liturgice pentru ca mila Bunului dumnezeu să se reverse peste cei prezenţi.Preotul Iulian Botezatu a rostit cuvântul de învăţătură la duminica a VIII-a după Rusalii (a Înmulţirii pâinilor) unde a făcut referiri la misiunea apostolatului social, datorie care trebuie implintă de fiecare credincios în parte. Bucuria credicioşilor a continuat şi după încheierea Sfintei Liturghii pentru că au asculta un buchet de pricesne oferite de corul de copii.

Părintele Aurelian Popa a mulţumit copiilor pentru răspunsurile oferite la sfânat Liturghie şi a rugat pe Bunul Dumnezeu să le călăuzaescă paşi şi să-i întărească în credinţa ortodoxă.

La final copii împreună cu cei care i-au insoţit au fost invitaţi la o agapă pregătită cu multă dragoste de către părintele paroh Aurelian Popa.