Hram la parohia „Sfântul Apostol Andrei” din Arad

Credincioşii din Parohia Arad Micălaca Nouă – Zona 300 îi arată Sfântului Apostol Andrei o cinstire deosebită şi prin faptul că din osteneala lor, se construieşte aici o biserică pusă sub ocrotirea apostolului Andrei, ocrotitorul României. În anul 2003, la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Înaltpreasfinţitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului a sfinţit în această parohie un paraclis în care se săvârşesc şi astăzi sfintele slujbe, iar în anul 2006, tot la prăznuirea Apostolului Românilor a aşezat piatra de temelie a unei biserici căreia în acest an i-a fost pusă crucea de pe turla centrală.

Şi în acest an prezenţa ierarhului în mijlocul credincioşilor acestei parohii a fost un binecuvântat prilej de împreună – cinstire a sfântului Andrei  şi comuniune în rugăciune. La invitaţia preotului paroh Gheorghe Oprea şi a credincioşilor parohiei, Înaltpreasfinţitul Timotei a săvărşit Sf.Liturghie în cadrul căreia a rostit un înălţător cuvânt de învăţătură,  având în centru prelucrarea sinaxarului zilei, cu sublinierea datelor importante din viaţa şi lucrarea sfinţilor pomeniţi: Apostolul Andrei, cel întâi chemat şi Andrei Şaguna, Mitropolitul Ardealului. Sobornicitatea şi apostolicitatea ca însuşiri ale Bisericii, îi impun în mod deosebit în evlavia poporului român dreptcredincios  mai ales prin cinstirea sfintelor lor moaşte, Sfântul Apostol Andrei, apostol al neamului, Sfântul Ierarh Andrei Şaguna asigurând prin succesiunea apostolică un cler vrednic de păstrarea valorilor patrimoniale şi culturale naţionale.

La sfârşitul slujbei preotul paroh i-a mulţumit arhipăstorului pentru bucuria pe care a prilejuit-o prin venirea Înaltpreasfinţiei Sale în parohia ocrotită de Sf.Ap.Andrei, sporind în acest fel bucuria prăznuirii, exprimând încrederea că binecuvântarea arhierească este dinamizatoare spre împlinirea celor duhovniceşti şi gospodăreşti din parohie.